YFYİ Demo Day Sahnesi Geleceğe İz Bırakacak Projelere Sahne Oldu
ODTÜ ve ODTÜ TEKNOKENT tarafından 16’ıncısı düzenlenen Türkiye’nin en başarılı hızlandırma programı Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ) Demo Day etkinliği 2 Nisan Cuma günü gerçekleştirilen online etkinlikte sahne aldılar.
Dünyadaki ilk Endüstriyel Hiperspektral Görüntüleme Uygulama Merkezi ODTÜ TEKNOKENT’te açılıyor.
Dünyadaki ilk Endüstriyel Hiperspektral Görüntüleme Uygulama Merkezi, ODTÜ TEKNOKENT şirketlerinden VİSRATEK ve Headwall Photonics (ABD) ortak girişimiyle ODTÜ TEKNOKENT’te açılıyor.
TÜBİTAK BİGG 2. Çağrı Dönemi Başvuruları Devam Ediyor
ODTÜ TEKNOKENT girişimcilerin fikirlerini olgunlaştırmak, TÜBİTAK BİGG desteğine ulaşmalarını sağlamak ve ülkemiz için katma değeri yüksek büyüme potansiyeli olan işlerin ortaya çıkmasına vesile olmak üzere 5 farklı konsorsiyum ile girişimci adaylarının yanında.
Gyroscoping Games, WePlay Ventures’tan tohum yatırım aldı
ODTÜ TEKNOKENT ATOM mezunlarından, yıllardır milyonlarca oyuncu tarafından oynanan ve dünyada çok başarılı örnekleri olan city-builder türünde oyunlar geliştiren Gyroscoping Games, WePlay Ventures’tan tohum yatırım aldı.
Oyun geliştiriciler bu yıl ‘Global Game Jam Online’da bir araya geldi
Türkiye’nin de yer aldığı dünyanın en büyük ve kapsamlı oyun geliştirme maratonu Global Game Jam, 104 ülkede eş zamanlı gerçekleştirilen 48 saatlik oyun geliştirme serüveninin ardından sona erdi.
Bilim insanları Türkiye'nin uzay yolculuğuna 'ODTÜ Uzay Teknokenti'nde şekil verecek
Türkiye'nin Milli Uzay Programı kapsamında, ODTÜ ile beraber, yerli ve yabancı yatırımcılara ev sahipliği yapacak Uzay Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin Gölbaşı'nda kurulumu için hazırlıklar sürüyor.
Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteklediği, ODTÜ TEKNOKENT’in yürütücü olduğu, ODTÜ ve TOGED ortaklığı, TOSYÖV iştirakiyle yürütülen ‘Yaratıcı Endüstriler Tasarım ve Eğitim Merkezi Kurulması ve Ankara’da Dijital Oyun Sektörü Kapasitesinin Geliştirilmesi (ATOM) Projesi’nin açılış toplantısı yapıldı.
Varank, Kovid-19'a karşı geliştirilen VLP aşısının toksisite testlerinin yapıldığı laboratuvarda incelemelerde bulundu
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK'ın COVID-19 Türkiye Platformundaki bazı aşı ve ilaç projelerinin toksisite testlerinin yapıldığı ODTÜ TEKNOKENT şirketi Kobay Deney Hayvanları Laboratuvarı A.Ş.'yi ziyaret ederek, şirketin kurucusu Veteriner Hekim Begüm Buğdaycı Açıkkol'dan yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.
Tarım teknolojileri girişimi Agrovisio ilk yatırımını 10 milyon TL değerleme ile aldı
Sürdürülebilir gıda üretimi ve güvencesine yönelik çözümler üretmek amacıyla Emre Tunalı, Caner Çalık ve Sinan Öz tarafından 2018 yılında kurulan ODTÜ TEKNOKENT’te faaliyetlerini sürdüren Agrovisio girişimi, ilk yatırımını 10 milyon TL değerleme ile Startup Wise Guys’dan aldı.
ODTÜ TEKNOKENT, aktif olarak Ar-Ge yapan savunma sanayii şirketleri ile ODTÜ içinde yer alan birçok araştırma merkezi ve laboratuvarı bünyesinde barındırmakta olup, 2010 yılı itibariyle Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi (TSSK) adı altında bu firmaları kümelemiştir.
Bölgedeki diğer Teknokent firmalarının katılımı ile genişleyen TSSK’nın bünyesindeki şirketler, birbirlerini tamamlayıcı ve birbirlerinin kabiliyetlerine katma değer ekleyen ve savunma, havacılık ve güvenlik alanları için yeni ürün ve hizmetler geliştiren dikey uzmanlıklara sahiptirler.
TÜBİTAK BİGG 1512 Bireysel Girişimcilik Aşamalı Destek Programı kapsamında uygulayıcı kuruluşlardan biri olan ODTÜ TEKNOKENT yürütücülüğünde sürdürülen BİGG programıyla, yeni hayat bulan şirketlere destek sağlanmakta, kuluçka evresindeki bu şirketlere eğitimler, mentörlük, danışmanlık ve finansal destek sunulmaktadır.
Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ) ODTÜ TEKNOKENT tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenen Türkiye’nin ilk ve en büyük teknoloji tabanlı girişimcilik programıdır. Temel amacı başta üniversite öğrencileri olmak üzere, gençleri girişimciliğe özendirerek ülke çapında girişimciliği teşvik etmek ve girişimcilik kültürünü yeni nesle benimsetmektir.
ODTÜ ile ODTÜ TEKNOKENT işbirliğinde gerçekleştirilen YFYİ, yenilikçi ve teknoloji tabanlı iş fikri olan öğrencilerin ve yeni mezunların fikirlerini hayata geçirmeleri için uygun ortamı sağlamakta ve onlara başarılı iş adamları olmaları yolunda destek vermektedir.
ODTÜ TEKNOKENT firmalarının yurtiçi ve yurtdışı pazarlardan daha fazla pay almaları, işbirliklerini artırmaları ve ortak hareket etmelerine yönelik olarak ağırlık verilen kümelenme faaliyetleri kapsamında 2016 yılında Sağlık Teknolojileri alanında da kümelenme çalışmaları başlatılmıştır.
Sağlık Teknolojileri alanında faaliyet gösteren ODTÜ TEKNOKENT firmaları “medikal cihaz, sağlık bilişimi ve biyoteknoloji” alanlarında çalışmakta olup bu çerçevede kurulan kümelenme “İleri Sağlık Teknolojileri Kümelenmesi” olarak adlandırılmış ve odağı “teknolojiyi geliştiren” olarak belirlenmiştir.
ODTÜ TEKNOKENT’in üniversite öğrencileri arasında girişimciliği teşvik etmek amacıyla kurduğu ve “ATOM” (Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi) adıyla girişimci öğrencilerin oyun yazılımı alanındaki fikirlerini ve projelerini geliştirebilecekleri ve kendi şirketlerini kurma imkanı buldukları bir ön kuluçka merkezidir.
Oyun yazılımı alanında becerisi olan öğrencilere, 600 m2’lik açık ofis alanı ve toplantı salonlarından oluşan mekanda, oyun, animasyon ve simülasyon geliştirmek için ihtiyaç duyacakları altyapı, üstyapı olanakları, eğitimler ve şirketlerle ortak proje geliştirme imkanı sağlanmaktadır.
ODTÜ TEKNOKENT bünyesinde kurulan “ODTÜ Teknoloji Transfer Ofisi (ODTÜ – TTO)” hem üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi hem de teknoloji odaklı girişimciliğin desteklenmesi için geliştirilmiş bir yapıdır. Üniversitede üretilen akademik bilginin ticari değere dönüşmesi için patent alınmasından, şirket kurulmasına kadar hem finansal olarak hem de yönetsel olarak tüm süreci akademisyenler adına ODTÜ TEKNOKENT yönetimi yürütmektedir.
ODTÜ TEKNOKENT, bilişim ve telekomünikasyon alanında faaliyet gösteren 165’i aşkın üst düzey ve kapasitesi yüksek Ar-Ge firmasının gücünü bir araya getirip, kümelenme faaliyetlerine başlamış ve 2014 yılında ODTÜ TEKNOKENT Bilişim ve Telekomünikasyon Kümelenmesi – T.ICT’yi kurmuştur.
T.ICT, kurumsal yazılımlar, bilgi güvenliği, akıllı sistemler, oyun, sağlık bilişimi, nesnelerin interneti, yapay zeka, coğrafi bilgi sistemleri, e-öğrenme, mobil uygulamalar, dil işleme, büyük veri, simülasyon, görüntü işleme, telekomünikasyon, eğitim gibi çok çeşitli alanlarda faaliyet gösteren farklı büyüklükteki firmalardan oluşmaktadır