Yaratıcı Endüstriler Tasarım ve Eğitim Mrk. Kurulması ve Ankara'da Dijital Oyun Sektörü Kapasitesinin Geliştirilmesi (ATOM) Projesi kapsamında yapılması planlanan makina teçhizat alımı ihale süreci planlanmaktadır.
ODTÜ TEKNOKENT şirketi Drive Buddy İtalya merkezli Volvero tarafından satın alındı
YFYİ mezunu ve ODTÜ TEKNOKENT şirketi Drive Buddy İtalya merkezli, bir p2p araç paylaşım uygulaması ve sürüş davranışı analizi çözümü olan Volvero tarafından satın alındı.
Enerjim Sensin Hızlandırma Programı Demo Günü’nde ELDER Özel Ödülleri Sahiplerini Buldu
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) koordinatörlüğünde, ELDER ve ODTÜ TEKNOKENT iş birliğinde gerçekleştirilen Enerjim Sensin Hızlandırma Programı kapsamında ilk üçe giren girişimcilere toplam 300 bin lira ödül verildi.
Otomotivde yarım asırlık birikime sahip olan Farplas, Türkiye’nin ilk yerli akıllı kamerasını geliştiren ODTÜ TEKNOKENT şirketi Büyütech’e 2,5 milyon Euro yatırım yaptı.
ODTÜ TEKNOKENT, Arçelik Garage ve KWORKS’ün ortaklığında yürütülen BiGG3’ten büyük başarı
TÜBİTAK BİGG 2020 yılı 1. Çağrı sonuçları açıklandı. Çağrı kapsamında desteklenen BiGG3 girişimlerinin yüzde 60’ı 200.000 TL’lik hibeyi alarak şirketleşmeye hak kazandı.
ASELSAN İle Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi-TSSK Arasında İş birliği Protokolü İmzalandı
ATO Congresium'da 9-12 Haziran 2021 tarihlerinde yapılan Türkiye Verimlilik Vakfı’nın düzenlediği Uluslararası Verimlilik & Teknoloji Fuarı’nda ASELSAN İle Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi-TSSK Arasında İş birliği Protokolü imzalandı.
ODTÜ TEKNOKNOKENT şirketlerinden Udo Games, 4.2 milyon dolar değerleme üzerinden WePlay Ventures ve Lima Ventures’tan yatırım aldı
Mustafa Türker Karahan, Gökhan Güngör ve Andaç Altak tarafından ODTÜ TEKNOKENT’te kurulan mobil oyun girişimi UDO Games ilk yatırım turunu WePlay Ventures ve Lima Ventures ortaklığında tamamladı.
Alictus’tan 30 Kişilik Ekibine 600 Bin Dolar Bonus!
Oyun üreticisi ve yayıncısı Alictus, 12 ay önce belirlediği hedeflerine ulaşarak, bu dönemde 15 kişiden 30’a çıkan ekibine toplam 600 bin dolar ödül dağıttı.
ODTÜ TEKNOKENT firmalarının yurtiçi ve yurtdışı pazarlardan daha fazla pay almaları, işbirliklerini artırmaları ve ortak hareket etmelerine yönelik olarak ağırlık verilen kümelenme faaliyetleri kapsamında 2016 yılında Sağlık Teknolojileri alanında da kümelenme çalışmaları başlatılmıştır.
Sağlık Teknolojileri alanında faaliyet gösteren ODTÜ TEKNOKENT firmaları “medikal cihaz, sağlık bilişimi ve biyoteknoloji” alanlarında çalışmakta olup bu çerçevede kurulan kümelenme “İleri Sağlık Teknolojileri Kümelenmesi” olarak adlandırılmış ve odağı “teknolojiyi geliştiren” olarak belirlenmiştir.
ODTÜ TEKNOKENT bünyesinde kurulan “ODTÜ Teknoloji Transfer Ofisi (ODTÜ – TTO)” hem üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi hem de teknoloji odaklı girişimciliğin desteklenmesi için geliştirilmiş bir yapıdır. Üniversitede üretilen akademik bilginin ticari değere dönüşmesi için patent alınmasından, şirket kurulmasına kadar hem finansal olarak hem de yönetsel olarak tüm süreci akademisyenler adına ODTÜ TEKNOKENT yönetimi yürütmektedir.
ODTÜ TEKNOKENT, bilişim ve telekomünikasyon alanında faaliyet gösteren 165’i aşkın üst düzey ve kapasitesi yüksek Ar-Ge firmasının gücünü bir araya getirip, kümelenme faaliyetlerine başlamış ve 2014 yılında ODTÜ TEKNOKENT Bilişim ve Telekomünikasyon Kümelenmesi – T.ICT’yi kurmuştur.
T.ICT, kurumsal yazılımlar, bilgi güvenliği, akıllı sistemler, oyun, sağlık bilişimi, nesnelerin interneti, yapay zeka, coğrafi bilgi sistemleri, e-öğrenme, mobil uygulamalar, dil işleme, büyük veri, simülasyon, görüntü işleme, telekomünikasyon, eğitim gibi çok çeşitli alanlarda faaliyet gösteren farklı büyüklükteki firmalardan oluşmaktadır
Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ) ODTÜ TEKNOKENT tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenen Türkiye’nin ilk ve en büyük teknoloji tabanlı girişimcilik programıdır. Temel amacı başta üniversite öğrencileri olmak üzere, gençleri girişimciliğe özendirerek ülke çapında girişimciliği teşvik etmek ve girişimcilik kültürünü yeni nesle benimsetmektir.
ODTÜ ile ODTÜ TEKNOKENT işbirliğinde gerçekleştirilen YFYİ, yenilikçi ve teknoloji tabanlı iş fikri olan öğrencilerin ve yeni mezunların fikirlerini hayata geçirmeleri için uygun ortamı sağlamakta ve onlara başarılı iş adamları olmaları yolunda destek vermektedir.
ODTÜ TEKNOKENT, aktif olarak Ar-Ge yapan savunma sanayii şirketleri ile ODTÜ içinde yer alan birçok araştırma merkezi ve laboratuvarı bünyesinde barındırmakta olup, 2010 yılı itibariyle Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi (TSSK) adı altında bu firmaları kümelemiştir.
Bölgedeki diğer Teknokent firmalarının katılımı ile genişleyen TSSK’nın bünyesindeki şirketler, birbirlerini tamamlayıcı ve birbirlerinin kabiliyetlerine katma değer ekleyen ve savunma, havacılık ve güvenlik alanları için yeni ürün ve hizmetler geliştiren dikey uzmanlıklara sahiptirler.
TÜBİTAK BİGG 1512 Bireysel Girişimcilik Aşamalı Destek Programı kapsamında uygulayıcı kuruluşlardan biri olan ODTÜ TEKNOKENT yürütücülüğünde sürdürülen BİGG programıyla, yeni hayat bulan şirketlere destek sağlanmakta, kuluçka evresindeki bu şirketlere eğitimler, mentörlük, danışmanlık ve finansal destek sunulmaktadır.
ODTÜ TEKNOKENT’in üniversite öğrencileri arasında girişimciliği teşvik etmek amacıyla kurduğu ve “ATOM” (Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi) adıyla girişimci öğrencilerin oyun yazılımı alanındaki fikirlerini ve projelerini geliştirebilecekleri ve kendi şirketlerini kurma imkanı buldukları bir ön kuluçka merkezidir.
Oyun yazılımı alanında becerisi olan öğrencilere, 600 m2’lik açık ofis alanı ve toplantı salonlarından oluşan mekanda, oyun, animasyon ve simülasyon geliştirmek için ihtiyaç duyacakları altyapı, üstyapı olanakları, eğitimler ve şirketlerle ortak proje geliştirme imkanı sağlanmaktadır.